top of page

Potřebujeme mentoring?

Aktualizováno: 29. 1. 2021




V posledních letech je slovo mentoring používáno často, ale ne každý ví, co od něj čekat, proč se pro něj rozhodnout a koho si vybrat jako mentora. Stručně řečeno, mentor předává své znalosti a zkušenosti menteemu, který se tak může rozvíjet profesně i osobnostně.


Na začátku své kariéry jsem měla štěstí na osvícené šéfy, kteří se mnou sdíleli své zkušenosti, znalosti a nenápadně mě vedli k dalšímu seberozvoji a kariérnímu postupu. I díky nim jsem se z operátorky počítačů stala top manažerkou. Je pravda, že jsem vždy měla silnou vnitřní motivaci jít dál, zkoušet nové věci, být úspěšná a posouvat svoje limity.


Později jsem měla už i oficiální mentory a nejlepší zkušenost jsem udělala tehdy, když jsem si je vybrala sama. Nikdy se mi nestalo, že by mě někdo odmítl. Jak člověk postupuje v hierarchii firmy, je stále složitější konzultovat některé situace s kolegy a hlavně chcete slyšet i názor a radu někoho, kdo je nezávislý, nemá ve firmě vazby. A i když si to nechceme vždy přiznat, každý někdy neví jak dál a poradit potřebuje.


Takže pokud ještě svého mentora nemáte, vyhlídněte si ho a oslovte. Může to být někdo z Vaší firmy, někdo, kdo je špičkou ve vašem oboru, koho sledujete na LinkedIn a hltáte jeho příspěvky, těch možností je mnoho. A pokud se Vám výběr mentora nepovede, nemějte strach ze změny, na tom není nic špatného. Z mé vlastní zkušenosti Vám mentor musí sednout nejen odborně, ale také lidsky, měli byste být na stejné vlně.


Za mě mentoring tedy určitě ano a přeji hodně štěstí při výběru mentora či mentorky 😊


DSC_0062 (5).JPG

Vítejte na mém blogu!

Jmenuji se Leona a ráda se vyjadřuji k tomu co mě živí a zajímá. Jsem ráda na cestách, venku v přírodě a pokud něco dělám, dělám to naplno, v životě i v práci. Miluji svoji svobodu a nezávislost. 

bottom of page